Stuntstep onderdelen

Stuntstep onderdelen

In theorie is alles compatibel met alles, maar in de praktijk is er wat hulp nodig. En dat geldt zelfs voor de onderdelen van hetzelfde merk.

 1. Welke headset moet ik kopen voor mijn deck met geïntegreerde of standaard balhoofd?

Voor een deck met een integrated balhoofd heb je een geïntegreerde, draadloze headset nodig of wel integrated headset. Omdat de geïntegreerde headset echter een subset is van een standaardheadset, kunt u ook een standaard headset zonder schroefdraad kopen en de onderdelen die u niet nodig hebt weggooien. Maar waarom zou je dat doen?

 1. Welke headset moet ik kopen voor mijn scooter met een vork met schroefdraad (instap stuntstep)Je moet een headset met schroefdraad kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij elke fietsenwinkel en hun verkoopprijs mag niet hoger zijn dan 15 €.

U kunt ook een standaard headset zonder schroefdraad gebruiken. In dit geval is het noodzakelijk om de originele moer te gebruiken die op de headset zit. Kostentechnisch is dit niet de beste oplossing. De kans is groot dat de marktwaarde van uw scooter hetzelfde is als de prijs van een nieuwe draadloze headset.

 1. Wieldiameter vs. bestaande vork en deck

Zorg er bij het upgraden naar grotere wielen voor dat uw bestaande setup = vork + deck + rem compatibel is met die wielen. Visuele controle en het opmeten van de diameter zou voldoende moeten zijn. Het is tenslotte geen rocket science.

 1. Welke stuntstep klem moet ik nemen, rekening houdend met de buitendiameter van mijn stuur?

Er zijn twee verschillende buitendiameters (stuur): 31,8 mm en 34,9 mm.

Let er bij het aanschaffen van een nieuwe klem op dat u een klem met de juiste binnendiameter koopt. Voor een stuur van 31,8 mm heb je een klem nodig met een binnendiameter van 31,8 mm.

 1. Welke rem moet ik voor mijn bestaande deck hebben?

Remmen zijn soms hoofdpijn. Er gaat niets boven een universele rem. Als u de originele rem voor uw deck niet op de after market kunt vinden (sommige merken verkopen de originele remmen, andere niet) kunt u beter bellen of een e-mail sturen. Er is altijd een oplossing voor uw probleem.

 1. Welke SCS moet ik krijgen voor mijn bestaande stuur? De onderstaande regels zijn bedoeld voor klanten die upgraden naar de SCS vanuit een ander compressiesysteem. Allereerst moet je je realiseren wat de specificaties van je bestaande stuur zijn. Buitendiameter van 31,8 of 34,9 mm? slit of geen slit? Aluminium of staal?
 1. a) De meeste van de huidige SCS’s zijn compatibel met beide diameters. U kunt dit echter beter verifiëren voordat u tot aankoop overgaat.
 2. b) De SCS-shim wordt ALLEEN gebruikt op sturen met een buitendiameter van 31,8 mm.
 3. c) Als u een aluminium stuur gebruikt, heroverweeg dan de aanschaf van SCS. Het is misschien weggegooid geld. Het is namelijk het aluminium stuur dat prima werkt met het ICS compressiesysteem.
 4. d) Het stuur dat in combinatie met SCS wordt gebruikt, mag geen gleuf hebben. Er zijn twee manieren om de spleet te verwijderen:

– Zaag of snij de gleuf / slit van het stuur af

– Gebruik een stalen inzetstuk. De laatste zal 40 mm aan je stuurhoogte toevoegen.

  Waar moet u rekening mee houden?

 1. a) Als u de SCS gebruikt, plaatst u uw stuur ongeveer 4 cm hoger.
 2. b) Dit betekent dat wanneer u de gleuf verwijdert (de lengte is meestal 4 cm) en de SCS gebruikt, u niets van de oorspronkelijke hoogte van uw stuur verliest
 3. c) Als u de spleet echter niet afsnijdt en in plaats daarvan het stalen inzetstuk / vulstuk gebruikt, voegt u 40 mm extra toe aan uw staafhoogte.
 1. Kan ik het HIC-compressiesysteem gebruiken met mijn bestaande stuur?

Het is makkelijk. U kunt het HIC-compressiesysteem gebruiken onder de volgende voorwaarden: a) U hebt een CrMo- of titaniumstuur met een binnendiameter van 31,8 mm en een buitendiameter van 34,9 mm. b) Je heeft een slit. 

 1. Welk step stuur past op mijn bestaande compressiesysteem?

Als u een nieuw stuur koopt dat compatibel moet zijn met uw bestaande compressiesysteem, is dat eenvoudig. Je weet wat de specificatie van je bestaande stuur is (buitendiameter, binnendiameter, materiaal, gleuf). 

Opmerking: als u van plan bent over te schakelen naar het SCS- of HIC-compressiesysteem, raadpleeg dan de punten 6 en 7.

 1. Welke  stuntstep voorvork moet ik nemen?

Bij het kiezen van een nieuwe vork moet je letten op het type compressiesysteem dat je momenteel gebruikt. Als je de SCS gebruikt, koop je natuurlijk geen ICS-vork.

Houd rekening met de hoogte van de balhoofdbuis van het dek, aangezien deze per fabrikant kan verschillen.

Decks met korte balhoofdbuizen (bijvoorbeeld MGP-dekken) werken niet goed met sommige SCS-vorken met lange buizen. Dit probleem kan worden opgelost door spacers te gebruiken, headset spacers zijn te koop bij Prostuntstep.nl 

 De normale hoogte van de niet-geïntegreerde balhoofdbuis is ongeveer 90 mm (105 mm inclusief balhoofd). De normale hoogte van de geïntegreerde balhoofdbuis is ongeveer 100 mm (105 mm inclusief balhoofd). De meeste vorken zijn ontworpen om op deze hoogte te passen. Op elke andere hoogte van de balhoofdbuis moet je wat *onderzoek* doen naar compatibiliteit voordat je tot aankoop overgaat.

Stuntstep in skatepark