Handige montage tips

Handige tips voor het monteren van stuntstep onderdelen

Montage van stuntstep grips / handvatten


Voor de montage van de grips ofwel handvatten kunt u perslucht, deodorant of haarlak gebruiken. De deo of haarlak droogt achteraf op waardoor de handvatten lekker strak vast zitten.  Gebruik nooit zeep! de grips zullen blijven draaien.

 

Lagers verwijderen uit een stuntstep wiel

  • As
  • Bout
  • Hamer

Positioneer eerst de spacer (gelegen tussen de lagers) in het midden, zodat de as er niet door heen kan. Tik dan op de as, deze zal de lagers aan de andere kant er uit drukken.

Als je gebruik maakt van een zelf centrerende spacer, moet je een schroevendraaier gebruiken en voorzichtig rond om op de binnenring van het lager tikken om hem eruit te halen. Let er wel op dat je de lagers kan beschadigen!

 

De wiellagers van een stuntstep zijn misschien wel het meest kwetsbaar van alle stuntstep onderdelen. Wiel lagers krijgen de meeste klappen te verduren, het is daarom raadzaam om de lagers dan ook te controleren op speling en een rinkelend geluid. Heeft de lager speling of rinkelt de lager? Dan raden wij u aan om de wiel lagers te vervangen.

 

Deck lagers.

De lagers die in het deck zitten kan u schoonmaken met een droge doek, vet hierna de lagers weer in met dik kogellager vet of vloeibare naaimachine olie. Gebruik geen WD40, dit product spuit het vet uit de lagers waardoor de lager op langer termijn zal vastlopen. Hoort u getik bij de lager of draait de lager niet meer? Dan raden wij u aan om een nieuw setje deck lagers aan te schaffen.